Marmorin puhdistus ja huolto

Marmori on täysin luonnollinen kivilaji, jolla on oma ainutlaatuinen värinsä ja kuvionsa. Työtaso valmistetaan maan sisältä louhitusta marmorista, joka leikataan mittoihin ja reunat käsitellään. Marmorin puhdistus ja huolto on erittäin helppoa, jos käytät oikeita työkaluja!

Marmoritasot kestävät käytössä vain säännöllisesti ja oikein huollettuina.

Päivittäinen marmorin puhdistus

Marmoritason päivittäiseen puhdistukseen on parasta käyttää kosteaa (mikrokuitu) pyyhettä, lämmintä vettä ja tarvittaessa joko neutraalia (pH 7), miedosti emäksistä (pH 8-10) tai miedosti hapanta (pH 4-6) pesuainetta. Puhdistukseen olisi parasta käyttää luonnonkivin puhdistukseen tarkoitettuja aineita ja välttää voimakkaasti happamia tai valkaisuainetta sisältävien pesuaineiden käyttöä.

Marmorin pinta on herkkää hankaaville aineille, mikrovaurioita saattavat aiheuttaa sekä hankaussieni että satunnainen hiekanjyvä pyyhkeen pinnassa.

Tahrojen syntymisen ennakoiminen ja tahranpoisto

Marmori on huokoinen ja runsaasti vettä imevä materiaali, joka vaatii varovaista käsittely ja suojaamista lialta ja nesteiltä. Kiven pintaan ei saa joutua kemikaaleja ja syöpyviä aineita. Erityisen varovainen tulee olla sellaisten elintarvikkeiden kohdalla kuten kahvi ja tee, öljyt ja happamat hedelmät.

Paras tapa työtason tahriintumisen välttämiseen on lian nopea poistaminen talouspaperilla, puhtaalla vedellä ja pesuaineella ennen, kun se ehtii kuivua tai imeytyä kiveen. Pinttyneiden tahrojen poistamiseen olisi hyvä käyttää marmorin puhdistamiseen tarkoitettuja aineita. Puhdistusaineen jälkeen on hyvä pestä pinnat vielä kerran puhtaalla vedellä ja pesuaineella. Sopivan puhdistusaineen voi hankkia Diastonesta tai vähittäiskaupasta.

Lämpövaurioiden ja naarmujen välttäminen

Koska marmori on pehmeämpi ja huokoisempi kuin graniitti, siihen syntyy helposti naarmuja. Marmorialustalla leikattaessa on aina käytettävä leikkuualustaa. Tulisten astioiden marmoritasolle asettamisen on aina käytettävää lämmönkestävää alustaa.

Pitkäaikainen marmorin puhdistus ja huolto

Kaikki marmoritasot on niiden pitkän käyttöiän varmistamiseen käsitelty impregnointiaineelle, joka auttaa ehkäisemään nesteiden imeytymisen kiveen. Suosituksena on toistaa marmorin tyypin ja työtason käyttötason mukaan käsittely marmorin impregnointiaineella vähintään kerran vuodessa.

Tutustu marmorin valikoimaamme!

Marmorit

Kiinnostuitko marmoritasoista?

Ota meihin yhteyttä ja löydämme yhdessä sinulle sopivan ratkaisun!

Pyydä tarjous

26.09.2014