Taj-Mahal-keramikk-lys-kjøkken-benkeplate

Keraamisen työtason huolto

Keraamiset materiaalit ovat kokonaan luonnonmukaisista materiaaleista valmistettuja materiaaleja. Nämä materiaalit ovat nykyaikaisten kotien sisustussuunnittelijoiden ja asiantuntijoiden arvostamia. Tällainen työtaso valmistetaan korkeassa lämpötilassa käsitellystä keraamisesta levystä, joka leikataan mittoihin ja reunat hiotaan.

Keraamiset työtasot kestävät hyvin naarmuntumista, ne ovat kuumuudenkestäviä eivätkä ime nesteitä. Sellaiset tasot sopivat erityisen hyvin perheisiin, joissa on pikkulapsia ja lemmikkejä, sillä keraamiset tasot ovat helposti puhdistettavia ja säilyttävät oikein hoidettuna kauniin ulkonäkönsä vuosikymmenten ajan.

Taj-Mahal-keramisk-køkkenø med-siddeplads

Päivittäinen puhdistus
Päivittäiseen puhdistukseen on parasta käyttää kosteaa mikrokuitupyyhettä, lämmintä vettä ja tarvittaessa joko neutraalia (pH 7), miedosti emäksistä (pH 8-10) tai miedosti hapanta (pH 4-6) pesuainetta. Keraamisen tason puhdistukseen ei saisi käyttää voimakkaasti happamia tai valkaisuainetta sisältäviä pesuaineita.

Tahrojen syntymisen ennakoiminen ja tahranpoisto

Tulisi välttää kemikaalien ja syöpyvien aineiden joutumista pintaan. Paras tapa työtason tahriintumisen välttämiseen on lian nopea poistaminen ennen, kun se ehtii kuivua tai imeytyä tasoon. Puhdistamiseen voidaan käyttää talouspaperia, vettä ja pesuainetta.

Pinttyneiden tahrojen poistamiseen olisi hyvä käyttää keraamisen pinnan puhdistamiseen tarkoitettuja puhdistus- ja hoitoaineita. Puhdistusaineen jälkeen on hyvä pestä pinnat vielä kerran puhtaalla vedellä ja pesuaineella.

Lämpövaurioiden ja naarmujen välttäminen

Keraamiset työtasot ovat kuumuuden kestäviä – suoraan uunista tason päälle laitetut astiat eivät vaikuta sen värisävyyn eivätkä vaurioita pintaa.
Keraaminen materiaali kestää hyvin myös naarmuuntumisen, mutta suosituksena olisi kuitenkin käyttää leikkuulautoja. Myös painavien esineiden putoamista ja iskuja tasoon kannattaisi välttää.

Pitkäaikainen huolto

Keraamisesta materiaalista valmistetut työtasot eivät tarvitse impregnointia (suoja-aineella kyllästämistä), koska materiaali ei ime nesteitä.

26.09.2014