Ulkokeittiö keramiikasta Storm Negro

Ulkokeittiö luo oikean kesätunnelman

Kukapa meistä ei haaveilisi lämpimistä kesäilloista ystävien kanssa viihtyisässä grillinurkkauksessa grillaten tai nuotion ääressä istuen? Huolella suunniteltu ja tyylikkäästi sisustettu ulkokeittiö tuo välimerellisen nautinnollisen tunnelman suoraan kotiin.

Tyylikäs ulkokeittiö taso – joskus vähän on riittävä

Jos puutarha on pieni tai suunnittelet laajentavasi kasvimaata trendikkäästi ja kasvattavasi itse enemmän ruokaa, voit aloittaa ulkokeittiön rakentamisen myös kunnollisen grillisaarekkeen sijoittamisesta puutarhanurkkaukseen. Se saattaa jopa riittää aluksi. Jos tilaa on vähän, voit nauttia herkuista joko kuistilla tai nurmikolla piknik-huovan päällä istuen. Grillin työtason valinnassa kannattaa harkita kestävän ja näyttävän kivilevyn asennusta. Se kestää sadetta, tuulta ja aurinkoa eivätkä rasvaroiskeet ja pesuaineet pilaa sitä. Diastonen valikoimasta löytyy erilaisia väriyhdistelmiä, jotka sopivat juuri sinun mieltymyksiisi ja puutarhasi väreihin.

Storm Negro Välikeittiö

Välikeittiö keramiikasta Storm Negro

Ulkokeittiö, joka palvelee vuosia

Jos tilaa on kuitenkin enemmän ja haluat nauttia ulkokeittiön hyödyistä vielä vuosia, kannattaa ottaa aikaa ja suunnitella keittiö rauhassa. Sijoitus on ehdottomasti kannattava, sillä ulkokeittiöstä tulee jatkossa aina kesäisin koko kodin sydän – ystävät tulevat mielellään kylään ja keittiössä riittää aina mukavaa tekemistä. Esimerkiksi säilykkeiden säilöminen ei ole enää koskaan epämiellyttävää puuhaa, vaan siitä tulee avoimessa ulkokeittiössä luova kokeilu, josta koko perhe nauttii. Ruoanlaitto ulkokeittiössä on yksinkertaisesti jotain, josta et voi enää luopua kokeiltuasi sitä kerran!

Dekton Aura ulkokeittiö

Dekton Aura ulkokeittiö taso

Jotta ulkokeittiö palvelisi mahdollisimman hyvin, kannattaa valita materiaalit, jotka ovat säänkestäviä, eivät kulu helposti eivätkä haalistu auringon ja sateen vaikutuksesta. Suomen kesä on lyhyt, mutta ulkokeittiö pysyy ulkona koko vuoden, joten sen ulkonäköön vaikuttavat kaikki neljä vuodenaikaa. Takan tai grilliuunin voi esimerkiksi latoa tiilistä tai käyttää vaikka vanhan kiviaidan osia. Savupiipun on oltava paksu, jotta se vetää kunnolla. Turvallisuussyistä asenna uunin eteen kivilevyt, kauempana ulkokeittiössä voi käyttää myös puuta, mutta se on käsiteltävä säänkestäväksi.

Ulkokeittiö – puutarhasi helmi

ulkokeittiöön kannattaa ehdottomasti asentaa myös pesuallas ja vesijohto, sillä kukaan ei halua juosta likaisten astioiden kanssa sisälle hämärinä kesäiltoina. ulkokeittiön pesualtaassa astiat voi huuhdella alustavasti ja pestä ne tarvittaessa myöhemmin sisällä astianpesukoneessa. ulkokeittiössä on ehdottomasti oltava myös valmistelupinta lihan tai salaatin valmistamiseen tai vaikkapa hillopurkkien jäähdyttämiseen rivissä.

Kunnolliseen ulkokeittiöön tarvitaan siis myös erittäin kunnollinen työtaso, joka kestää sekä kuumaa että kylmää eikä kulu ulko-olosuhteissa. Diastonen tiimi suosittelee harkitsemaan  graniitin tai keraamisen materiaalin käyttämistä juuri ulkokeittiössä. Graniittipinnoissa on tummempi värivivahde, ja siksi niitä voidaan käyttää rohkeasti varjoisassa ulkokeittiössä, jonka päällä on katto. Keraamisten pintojen värivalikoima on laajempi, ja siksi myös erittäin vaativa asiakas löytää juuri itselleen sopivan ratkaisun. Jos kuitenkin suosit tekokiveä, joka on myös 100 % vihreä, kannattaa tutustua Direscon kvartsiin. Kivitaso on joka tapauksessa varmin vaihtoehto ulkokeittiöön ja palvelee sinua moitteettomasti vuosien ajan.

Star Gate ulkokeittiö

Star Gate ulkokeittiö taso

Keittiötason lisäksi ulkokeittiöön sopii erinomaisesti myös ruokapöytä Diastonen kivilevyllä. Sillä on käytännön arvoa, sillä kivipöytä kestää vuosikymmeniä, kuten sukupolvelta toiselle siirtyvä sukukalleus. Sen lisäksi se näyttää arvokkaalta. Kivipöydän ääressä voi kestitä myös erittäin arvokkaita vieraita! Erityisen kauniin vaikutuksen tekee marmorinen pöytälevy, mutta Diastonen valikoimasta löytyy myös kauniita kvartsi– ja kvartsiittilevyjä, jotka sopivat ulkokeittiön ruokapöydäksi kuin piste i:n päälle.

Diastone ei rakenna ulkokeittiöitä, mutta neuvomme sinua mielellämme sopivan työtason tai pöytälevyn valinnassa ja autamme sovittamaan sen juuri sinun ulkokeittiösi tunnelmaan.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous!

Pyydä tarjous!

06.05.2022