Carrara marmor

Marmoritasot tuovat kotiin ylellisyyttä

Juuri marmoritasot antavat erittäin ylellisen ja tyylikkään vaikutelman. Siksi monet ovat sitä mieltä, että joistakin marmoritason asettamista rajoista huolimatta kyseinen luonnonkivi on yksi parhaita vaihtoehtoja nykyaikaisiin työtasoihin.

Runsaan väri- ja kuvioskaalan vuoksi marmori käytettiin jo Rooman valtakunnassa, jossa siitä rakennettiin esimerkiksi Parthenonin temppeli. Tunnettu on myös Michelangelon tekemä marmorinen Daavid-patsas. Alussa kyseessä oli kalkkikivi, joka oli kiteytynyt marmoriksi maaperän syvissä kerroksissa laavan lähellä. Marmoria pidetään tyylikkäimpänä luonnonkivenä.

Marmoritasot Carrara C

Keittiötaso marmorista Carrara C

Marmori on saanut nimensä kreikan kielen sanasta marmaros eli erinomainen. Marmoria käytetään rakennusmateriaalina ja koristekivenä. Se on erittäin suosittu työtason materiaali, jonka käyttöalue on laaja. Tietyistä käytännön rajoituksista huolimatta (kyseessä on huolellisuutta ja huolenpitoa vaativa materiaali) monet haluavat, että heidän keittiötään kaunistavat juuri marmorityötasot. Marmorikuviot ovat loputtomasti ainutlaatuisia, sillä se on kaivettu maaperästä. Se tekee jokaisesta marmorilevystä ainutlaatuisen. Marmorin rakenne ja väri riippuu alueesta, josta sitä kaivetaan.

Marmoritasot tyylikkäästä Carraran marmorista

Ei taida olla olemassa toista kiveä, joka olisi yhtä tunnettu ja rakastettu kuin italialainen Carraran marmori. Bianco Carrara on ollut vuosituhansia ajattoman ja ainutlaatuisen ylellisyyden symboli. Tämän tyylikkään kiven arvokkaan menneisyyden lisäksi erityistä on myös muotivillitysten päihittäminen – Bianco Carraran kestävyys, läpikuultava pinta ja valossa hohtava kauneus on ikuista.

 

Hienostuneen tyylikkäät, luonnon piirtämät juovat ovat veden kuljettamia ja kiteytyneitä mineraaleja, jotka ovat jähmettyneet nesteen haihtuessa kiveen. Juovikas kuvio, kiven puhtaus ja valkoinen tai siniharmaa väri ovat edelleen ne ominaisuudet, joiden mukaan Carraran marmori luokitellaan. Puhdas kalsiittimarmori on pääosin täysin vaaleaa, ja juuri se on Carraran alueen laadukkaan marmorin tärkein tuntomerkki.

Carraran kaivokselta on Carraran marmorin lisäksi peräisin myös ylellisempi Calacattan marmori, jolle on ominaista harvempi, mutta voimakas- ja leveäviivaisempi kuvio, joka voi olla harmaa, vihertävä, ruskea tai kullankeltainen (Calacatta Gold). Koska kuvioltaan voimakkaampi Calacatta on helpompi sovittaa yhteen suuren pinnan täyttämiseksi tai asentaa vaikka peiliefektinä, siitä on tullut monien sisustajien suosikki.

Puhtainta kiveä on yhä vaikeampi löytää, ja siksi myös marmorin hinta nousee vuosittain. Puhdas ja valkovivahteinen Carraran marmori on lähes puolet kalliimpi kuin harmaasävyinen marmori. Se ei kuitenkaan tarkoita, että harmaasävyinen marmori olisi vähemmän ylellistä. Hinnan muodostumisessa oma osuutensa on luonnollisesti myös kysynnän kasvulla – ihmisiä, jotka haluavat keittiöön tai kylpyhuoneeseen pitkäkestoisia materiaaleja, joiden arvo ei vähene ajan myötä, on yhä enemmän.

Nero Marquina ja Verde Guatemala marmoritasot

Perinteisen valkoisen Bianco Carrara -marmorin lisäksi on mahdollista valita myös musta Nero Marquina -marmori Espanjasta tai kaunis vihreä Verde Guatemala -marmori, joka on peräisin Intiasta.

Nero Marquina on huomiota herättävä espanjalainen marmori, jonka mustaa taustaa halkovat valkoiset viivat. Se sopii kaikkiin kokonaisuuksiin tarjoten hienostunutta arvokkuutta. Nero Marquinaa ei suositella käyttämään keittiöissä, sillä kyseessä on helposti naarmuuntuva kivi, jonka kiilto kuluu nopeasti intensiivisessä käytössä. Se sopii paremmin kylpyhuoneeseen tai ikkunalaudoiksi.

Verde Guatemala on upea sinivihreä marmori, jota halkovat tummat, jopa mustat viivat. Kivi muistuttaa samanaikaisesti vihreää sademetsää ja tummaa sinivihreää merta. Verde Guatemalan kauneus koristaa jokaista tilaa, mutta sitä ei suositella keittiöihin, joissa käyttöintensiivisyys on korkea.

verde guatemala marmoritasot

Marmori taso Verde Guatemala

Verde Guatemala on vähemmän huokoinen ja kestää hieman paremmin naarmuuntumista kuin Carrara, mutta suosittelemme kyseistä kaunista marmoria ennemmin visuaaliseen nauttimiseen. Keittiötasoksi tämä kaunis marmori sopii, jos keittiön käyttäjä on tietoinen kiven ominaisuuksista ja hänellä on enemmän aikaa marmoritason huoltamiselle.

Lisäksi on olemassa paljon muita ylellisiä marmoreita, kuten Calacatta, Calacatta Oro, Statuario, Statuarietto, Carrara Venatino ja Arabescato.

Mitä vain voit kuvitella

Marmoritasoa tilattaessa kannattaa mennä tutustumaan materiaaliin salongissa. Marmori on luonnon taideteos, ja jokaisella marmorilevyllä on oma sävynsä ja kuvionsa. Se, mikä on toiselle liian kuviollinen, „elävä“ ja tumma, on toiselle liian vaalea ja tylsä. Marmori sopii käytettäväksi myös lattialaattojen, porrasaskelmien, ikkunalautojen ja sohva- tai ruokapöytien valmistuksessa. Se sopii kuitenkin myös kiveksi takan edustalle ja kaikkialle muualle – mitä vain voit kuvitella kivestä valmistettavan.

Kuinka paljon maksaa marmori keittiö kivitaso? Lue tästä: mikä on kivitaso hinta?

 

Tutustu valikoimaamme!

Marmorit

Kiinnostuitko marmoritasoista?

Ota meihin yhteyttä ja löydämme yhdessä sinulle sopivan ratkaisun!

Pyydä tarjous

06.05.2022