selene-super-blanco-gris-pulido-honed--moon-gris-abujardado-1-100

Täydellisen keittiön välitila valitseminen

Keittiöremonttia suunniteltaessa mietitään käytännöllisiä keittiökalusteita, luotettavaa tekniikkaa ja kestäviä sekä kauniita työtasoja, mutta keittiön välitila jää usein alussa huomioimatta – perusteettomasti. Keittiön taustalaatoitus on erittäin käytännöllinen ja suojaa seiniä likaantumiselta. Se on myös keittiön suunnittelussa kuin kirsikka kakun päällä tehden keittiöstä yhtenäisen. Kerromme tarkemmin, miten ja minkälainen keittiön välitila kannattaa valita.

Keittiön välitila yleisin valinta on ehdottomasti pieni keraaminen laatta

Keittiön välitila pieni keraaminen laatta

Keittiöissä näkee eniten pieniä keraamisia laattoja. Niiden etuja ovat edullinen hinta ja se, että erilaisia laattoja on niin paljon, että valinta riippuu vain mielikuvituksesta.

Jos päätät valita keraamiset laatat, on tärkeintä huomioida liitoskohdat. Jos vietät keittiössä paljon aikaa ja valmistat erilaisia herkkuja, joista voi syntyä seiniin roiskeita ja vaikeasti poistettavia tahroja, ei kannata valita valkoisia saumavälejä, sillä niiden puhdistaminen ja uudistaminen voi olla hyvin hankalaa.

On myös mahdollista tehdä saumaton keittiön välitila, jos tilataan yksiosainen keraaminen taustalaatta. Se antaa yhtenäisen ja harmonisen vaikutelman, varsinkin jos työtaso ja tausta tilataan samasta materiaalista – se kiinnittää varmasti vieraiden huomion.

Myös paksuuksia on erilaisia – keittiön välitilaän ei välttämättä tarvita paksuinta laattaa, ja valitsemalla ohuemman laatan säästetään rahaa ja myös keittiössä välttämätöntä tilaa.

Lasi – näyttävä materiaali, joka vaatii kuitenkin melko paljon huoltamista

Keittiön välitila lasi

Lasiset keittiöseinän päällysteet ovat erittäin toimiva ratkaisu ja valikoima on suuri. Tarjolla on kuvalaseja sekä värjättyjä laseja. Viime aikoina huomiota herättävä vaihtoehto on peili, joka antaa erittäin tyylikkään vaikutelman.

Päätöstä on kuitenkin mietittävä tarkkaan, sillä lasi sopii paremmin niille, jotka eivät kokkaa niin usein tai joita ei haittaa pyyhkiä lasia usein liinalla, sillä lasi likaantuu helposti ja siihen tarttuu vesiroiskeita.

Laminaatti sopii hyvin myös seinään

Keittiön välitila laminaatti

Kuten lattioissa, laminaatti ei ole vieras materiaali myöskään keittiössä, jossa sitä käytetään usein taustalevynä. Laminaatti itsessään on helposti puhdistettava materiaali eivätkä tahratkaan näy helposti.

Laminaatti kannattaa kuitenkin valita huolella. Olemassa on erittäin kauniita ja aidonnäköisiä laminaatteja, mutta monet antavat myös melko keinotekoisen vaikutelman.

Kivi – ajaton ja tyylikäs

 

 

Jos keittiöön on valittu kivinen työtaso, erinomainen tapa yhtenäisen vaikutelman antamiseksi on leikkauttaa myös keittiön taustalaatta kivestä. Kiveä voidaan leikata ja asentaa niin, että liitoskohdat ovat käytännössä näkymättömiä, jolloin työtason ja taustalaatan välille muodostuu harmoninen ja edustava kokonaisuus.

Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi graniitti, joka on erittäin kestävä, mutta ylellisen näköinen materiaali.

Keittiöissä käytetään paljon myös kvartsikiveä, joka on keinotekoinen materiaali, mutta näyttää luonnonkiveltä ja on yksi helppohoitoisimpia materiaaleja keittiössä käytettäväksi.

Kannattaa muistaa, että kivitasot ovat erittäin kestäviä ja ne on tarkoitettu ajattomaksi valinnaksi, joka kestää vuosikymmeniä. Tärkeää on siis tehdä harkittu päätös, jota ei vaihdeta ihan heti.

Kysymykset, joita kannattaa miettiä keittiön välitila valittaessa:

Minkä sävyinen koristeellinen taustalaatta voisi olla?

Erittäin tyylikäs ja ajaton ratkaisu on, kun keittiön välitila ja työtaso muodostavat kokonaisuuden. Rohkeammat voivat kuitenkin valita täysin toisen lähestymistavan – taustalaatta on työtason kontrasti tai päinvastoin. Nyrkkisääntö on kuitenkin, että liian kirjavaa kannattaa välttää, sillä se voi antaa lopulta sekavan vaikutelman.

Miten paljon vietät todellisuudessa aikaa keittiössä ja kuinka paljon pidät siivoamisesta?

Jos pidät ruoanlaitosta ja seiniin roiskuu kokkaamisen aikana tomaattikastiketta ja öljyä, sinulle sopii todennäköisesti paremmin kestävä materiaali, joka on helpompi puhdistaa. Kukapa haluaisi vielä kokkaamisen jälkeen siivota koko illan?

Haluatko ajattoman keittiön vai vaihdatko mieluummin usein tyyliä?

On niitä, jotka haluavat, että keittiö on laadukas ja kestävä vuosikymmeniä, mutta on myös niitä, jotka tekevät mielellään usein remonttia ja muuttavat kodin sisustusta. Jos haluat pitkäkestoisen ratkaisun, on järkevää sijoittaa kunnolliseen keittiön välitilan, joka näyttää myös vuosien kuluttua uudelta. Jos kuitenkin suunnittelet jo seuraavaa keittiöremonttia, hyvä valinta on esimerkiksi edullisemmat keraamiset laatat.

Kiinnostuitko keittiön kivisestä välitilastä?

Pyydä tarjos

06.05.2022