Kvartsikivityötason huolto

Kvartsikivi on teollisesti valmistetun materiaalin koostumuksessa on yli 93 prosenttia luonnollisia aineita, vähemmässä määrin muita aineita, mm. oikean värisävyn ja rakenteen saavuttamiseen. Kvartsilevy leikataan työtasoa varten mittoihin, reunat ja pinta käsitellään ja hiotaan.

Kvartsityötasot ovat lujia, vedenkestäviä ja helppohoitoisia. Ne kestävät oikein huollettuna käytössä vuosikymmeniä.

Keittiötaso kvartsista Super White

Keittiötaso kvartsista White Quartz

White Quartz

Päivittäinen puhdistus
Kvartsitason päivittäiseen puhdistukseen on parasta käyttää kosteaa (mikrokuitu)pyyhettä, lämmintä vettä ja tarvittaessa joko neutraalia (pH 7), miedosti emäksistä (pH 8-10) tai miedosti hapanta (pH 4-6) pesuainetta. Puhdistukseen olisi parasta käyttää kvartsikiven puhdistukseen tarkoitettuja aineita ja välttää voimakkaasti happamia tai valkaisuainetta sisältävien pesuaineiden käyttöä. Materiaalin pinta on herkkää hankaaville aineille.

Tahrojen syntymisen ennakoiminen ja tahranpoisto
Kvartsipinta tulisi, jos mahdollista, suojata tahroilta. Lisäksi tulisi välttää kemikaalien ja syöpyvien aineiden joutumista pintaan. Paras tapa työtason tahriintumisen välttämiseen on lian nopea poistaminen ennen, kun se ehtii kuivua tai imeytyä kiveen. Puhdistamiseen voidaan käyttää talouspaperia, vettä ja pesuainetta.
Pinttyneiden tahrojen poistamiseen olisi hyvä käyttää kvartsin puhdistamiseen tarkoitettuja aineita. Sopivan puhdistusaineen voi hankkia Diapolista tai vähittäiskaupasta. Puhdistusaineen jälkeen on hyvä pestä pinnat vielä kerran puhtaalla vedellä ja pesuaineella.

Lämpövaurioiden ja naarmujen välttäminen

Kvartsi ei ole täysin kuumuudenkestävä eli kestää kuumuutta vain lyhyen ajan ja saattaa lämpöšokin seurauksena halkeilla. Pintaan voi jäädä näkyvä lämpövaurio (esim. kuuman astian jälki), joka johtuu kvartsikiven koostumuksessa olevan hartsin lämpövauriosta. Jos käytössä on peilinsirpaleita sisältävä kvartsi (Diapolin tuotevalikoimassa materiaalit, joiden nimessä on mukana Starlight-sana), on aluslevyjen käyttäminen kuumien esineiden tasolla laittamiseen ehdoton vaatimus, jotta pinta pysyisi ehjänä. Suoraan kvartsitason päälle ei saisi kuumaa esinettä laittaa edes hetkeksi.
Vaikka kvartsiin ei synny helposti naarmuja, pinnalle leikkaamiseen on hyvä käyttää leikkuualustoja, jotta pinta ei vaurioituisi.

Pitkäaikainen huolto

Jos kiillotettu kvartsipinta on käytössä vain sisätiloissa, sitä ei tarvitse impregnoida (eli käsitellä erityisellä kyllästeellä), sillä kvartsi ei ime nesteitä. Ulkona säilytettyyn kvartsiin saattaa ajan myötä syntyä värimuutoksia.

17.04.2014