Graniittityötasot-laatua ja luontoa arvostavalle käyttäjälle!

Graniittityötasot: mitä minun pitäisi tietää?

Graniitti on sataprosenttinen luonnontuote!

Se tarkoittaa, että graniitti on luonnollinen kivi, joka on syntynyt 3 miljardia – 750 miljoonaa vuotta sitten sulan laavan maankuoressa jäähtymisen tuloksena. Graniitti on aito luonnonkivi, tyylikäs, näyttävä ja kestävä! Graniitti on kiviaineksena syntynyt miljoonien vuosien aikana maaperässä tapahtuneiden kehitysprosessien seurauksena. Nyt voimme nauttia tämän kauniin kivilajin hyvistä ominaisuuksista, käyttämällä tätä arvokasta materiaalia mm.  keittiön- ja kylpyhuoneen työtasoissa, rakennusten julkisivuissa tai vaikkapa lattialaattoina.

Graniittityötaso on täydellinen valinta sinun kotiisi, jos…

… arvostat kauneutta. Yksikään muu materiaali ei tarjoa niin laajaa luonnollisten värisävyjen kirjoa eikä niin ainutlaatuisia kuvioita. Graniittia löytyy luonnossa 100% puhtaana materiaalina ja sen kuviot ovat luonnon itsensä luomia.

… haet kestävää työtasoa! Ei ole liioittelua, kun graniitin sanotaan olevan ikuista. Graniittia on melko mahdotonta vaurioittaa. Työtaso vaatii tietenkin jonkin verran huolto, jotta sen kaunis ja ajaton ulkonäkö säilyisi.

… haluat hankkia lämmönkestävää materiaalia olevan työtason. Tuliset pannut ja kattilat, uunivuoat tms. voi laittaa suoraan graniittityötasolle tarvitsematta pelätä sen vaurioituvan.

… pidät luonnonläheisyydestä. Kuten jo edellä todettu, graniitti on aito luonnonmateriaali, joka on tallentanut sisäänsä miljoonien vuosien aikana kerättyä luonnonenergiaa.

Miten luonnongraniittia pitää huoltaa, jotta se näyttäisin kuin uudelta?

Graniitti on ylellinen, kuumuuden ja pakkasen kestävä, hygieeninen ja luja materiaali. Nämä ominaisuudet tekevät graniitista suositun työtasomateriaalin kaikissa kodeissa. Graniitti sopii lisäksi myös vaativampaan ympäristöön, mm. keittiöön, kylpyhuoneeseen tai grillausnurkkaukseen. Näissä kohteissa on paljon kosteutta ja suuriakin lämpötilan vaihteluita. Vaikka graniittia on melko mahdotonta vaurioittaa, ei ole mikään salaisuus, että työtasot kuluvat ajassa. Kun graniittityötasosta on pidetty hyvin huolta vuodesta toiseen ja muistetaan muutama vinkki, työtason uudenveroinen ulkonäkö säilyy hyvinkin pitkään. Myös luonnon oma luomus vaatii huomiota ja huoltoa.

Ison vesimäärän ei saisi antaa jäädä graniittityötasoille kovinkaan pitkäksi aikaa ja imeytyä. Vaikka ulkomuoto ei sitä kerrokaan, graniitti on kuitenkin muiden luonnonmateriaalien tavoin huokoinen ja imee ajan kuluessa itseensä kosteutta. Keittiössä pitää olla tarkkana myös punajuuri- ja sitruunanmehun käsittelyssä, ne saattavat graniittityötasolle joutuessaan aiheuttaa värimuutoksia ja tahroja.

Graniittityötason puhdistamiseen riittävät lämmin vesi ja pehmeä pyyhe. Taso kuivataan pesun jälkeen huolellisesti. Vältä graniittityötason puhdistuksessa klooripitoisten tai emäksisten kemiallisten puhdistusaineiden käyttöä. Luonnonkivi ja kemia eivät sovi yhteen.

Kun keittiön työtason materiaaliksi on valittu graniitti, olisi ruoanvalmistuksessa ja leikkaamisessa käytettävä leikkuulautaa ja vältettävä, niin paljon kuin mahdollista, veitsen suoraa kosketusta työtasoon. Nykyään hiotaan veitset kovin teräviksi ja niistä saattaa suoran kosketuksen jälkeen jäädä graniittityötasoon pahakin naarmu.

Tiesitkö, että …

… maaperässä on graniittia mittaamattoman suurissa määrissä?

… graniitti on tosin arvokas materiaali, mutta vain kymmenesosa louhitusta graniitista päätyy keittiötyötasoksi tai muuhun käyttöön tarkoitetuksi työtasoksi. 90 prosenttia graniittia menee muiden teollisuusalojen käyttöön, jossa osataan arvostaa graniitin arvokkaita ominaisuuksia yhtä paljon kuin työtasojen valmistuksessa.

…graniitin värisävyjä on lukematon määrä. Värisävyjen määrittely on graniitin louhinnassa erittäin tärkeää, sillä sävyt vaihtelevat eri louhoksilla ja eri syvyyksillä hyvinkin paljon. Syvemmällä maaperässä sijaitsevat kivikerrokset ovat tiukemmin yhteen puristettuja ja tummempia, pintakerroksen graniitti on sävyltään vaaleampaa.

Miten kaunis graniittityötaso saapuu asiakaskohteeseen?

On tosiasia, että graniitti kulkee pitkän matkan ennen, kuin siitä tulee työtaso moniin koteihin.

Melkein joka maassa on omat graniittivarastot, mutta merkittävimmät graniittilouhokset toimivat tällä hetkellä Intiassa, Kiinassa, Afrikassa, Brasiliassa ja Pohjoismaissa. Isot graniittivarastot sallivat tämän materiaalin viennin kaikkialle maailmaan ja sen ansiosta voidaan graniittitaso hankkia missä päin maailmaa tahansa.

Intia, Kiina ja Brasilia ovat niitä maita, joissa louhitaan käsittelemättömiä graniittikappaleita, joita jatkokäsittelyssä sahataan erikokoisia ja -paksuisia graniittilevyjä. Kiillotetuista laatoista valmistetaan kiviteollisuuden laitoksissa kautta maailman myös Diastoneissa tarjottavat graniittityötasot.

Graniittia kuljetetaan meriteitse. Merikontteihin pakattujen graniitinkappaleiden merimatka määränpäähän saattaa joskus kestää kolmekin kuukautta. Kun materiaali saapuu satamaan, se lastataan kuorma-autoihin ja siirretään varastoon. Näin graniitti saapuu myös Diastonein varastoon.

Graniittityötasot Diastonesta

Diastone tunnetaan monipuolisesta ja laajasta materiaalivalikoimasta. Meidän varastosta löytää erilaisten graniittilevyjen joukosta jokaiseen asiakkaan makuun ja tarpeeseen sopivan työtason materiaalin!

Olemme valinneet parhaat graniittilaadut, jotka ovat peräisin eri puolilla maailmaa sijaitsevista louhoksista. Haluamme tarjota monipuolisen valikoiman, jossa olisivat edustettuina kaikkein kauneimmat luonnonmukaiset kuviot.

Nykyään valmistetaan myös graniitilta näyttäviä keinotekoisia materiaaleja, mutta ne eivät vedä vertoja aidolle ja ylelliselle graniitille!

Graniitin käytön tärkeimpiä etuja on sen 100% luonnonmukaisuus. Me Diastonesta arvostamme luontoa ja pidämme siitä hyvin huolta, jotta nämä mestariteokset koristaisivat kauniina keittiön työtasoina ja muiden tilojen työtasoina myös teidän koteja ja toimistotiloja pitkään.

27.08.2019