Välikeittiö keramiikasta Storm Negro

Tyylikäs kesäkeittiö luo oikean kesätunnelman

Kukapa meistä ei haaveilisi lämpimistä kesäilloista ystävien kanssa viihtyisässä grillinurkkauksessa grillaten tai nuotion ääressä istuen? Huolella suunniteltu ja tyylikkäästi sisustettu kesäkeittiö tuo välimerellisen nautinnollisen tunnelman suoraan kotiin.

Joskus vähän on riittävästi

Jos puutarha on pieni tai suunnittelet laajentavasi kasvimaata trendikkäästi ja kasvattavasi itse enemmän ruokaa, voit aloittaa kesäkeittiön rakentamisen myös kunnollisen grillisaarekkeen sijoittamisesta puutarhanurkkaukseen. Se saattaa jopa riittää aluksi. Jos tilaa on vähän, voit nauttia herkuista joko kuistilla tai nurmikolla piknik-huovan päällä istuen. Grillin työtason  valinnassa kannattaa harkita kestävän ja näyttävän kivilevyn asennusta. Se kestää sadetta, tuulta ja aurinkoa eivätkä rasvaroiskeet ja pesuaineet pilaa sitä. Diastonen valikoimasta löytyy erilaisia väriyhdistelmiä, jotka sopivat juuri sinun mieltymyksiisi ja puutarhasi väreihin.

Kesäkeittiö, joka palvelee vuosia

Jos tilaa on kuitenkin enemmän ja haluat nauttia kesäkeittiön hyödyistä vielä vuosia, kannattaa ottaa aikaa ja suunnitella keittiö rauhassa. Sijoitus on ehdottomasti kannattava, sillä kesäkeittiöstä tulee jatkossa aina kesäisin koko kodin sydän – ystävät tulevat mielellään kylään ja keittiössä riittää aina mukavaa tekemistä. Esimerkiksi säilykkeiden säilöminen ei ole enää koskaan epämiellyttävää puuhaa, vaan siitä tulee avoimessa kesäkeittiössä luova kokeilu, josta koko perhe nauttii. Ruoanlaitto kesäkeittiössä on yksinkertaisesti jotain, josta et voi enää luopua kokeiltuasi sitä kerran!

Jotta kesäkeittiö palvelisi mahdollisimman hyvin, kannattaa valita materiaalit, jotka ovat säänkestäviä, eivät kulu helposti eivätkä haalistu auringon ja sateen vaikutuksesta. Suomen kesä on lyhyt, mutta kesäkeittiö pysyy ulkona koko vuoden, joten sen ulkonäköön vaikuttavat kaikki neljä vuodenaikaa. Takan tai grilliuunin voi esimerkiksi latoa tiilistä tai käyttää vaikka vanhan kiviaidan osia. Savupiipun on oltava paksu, jotta se vetää kunnolla. Turvallisuussyistä asenna uunin eteen kivilevyt, kauempana kesäkeittiössä voi käyttää myös puuta, mutta se on käsiteltävä säänkestäväksi.

Kesäkeittiö – puutarhasi helmi

Kesäkeittiöön kannattaa ehdottomasti asentaa myös pesuallas ja vesijohto, sillä kukaan ei halua juosta likaisten astioiden kanssa sisälle hämärinä kesäiltoina. Kesäkeittiön pesualtaassa astiat voi huuhdella alustavasti ja pestä ne tarvittaessa myöhemmin sisällä astianpesukoneessa. Kesäkeittiössä on ehdottomasti oltava myös valmistelupinta lihan tai salaatin valmistamiseen tai vaikkapa hillopurkkien jäähdyttämiseen rivissä.

Kunnolliseen kesäkeittiöön tarvitaan siis myös erittäin kunnollinen työtaso, joka kestää sekä kuumaa että kylmää eikä kulu ulko-olosuhteissa. Diastonen tiimi suosittelee harkitsemaan  graniitin tai keraamisen materiaalin käyttämistä juuri kesäkeittiössä. Graniittipinnoissa on tummempi värivivahde, ja siksi niitä voidaan käyttää rohkeasti varjoisassa kesäkeittiössä, jonka päällä on katto. Keraamisten pintojen värivalikoima on laajempi, ja siksi myös erittäin vaativa asiakas löytää juuri itselleen sopivan ratkaisun. Jos kuitenkin suosit tekokiveä, joka on myös 100 % vihreä, kannattaa tutustua Direscon kvartsiin. Kivitaso on joka tapauksessa varmin vaihtoehto kesäkeittiöön ja palvelee sinua moitteettomasti vuosien ajan.

Keittiötason lisäksi kesäkeittiöön sopii erinomaisesti myös ruokapöytä Diastonen kivilevyllä. Sillä on käytännön arvoa, sillä kivipöytä kestää vuosikymmeniä, kuten sukupolvelta toiselle siirtyvä sukukalleus. Sen lisäksi se näyttää arvokkaalta. Kivipöydän ääressä voi kestitä myös erittäin arvokkaita vieraita! Erityisen kauniin vaikutuksen tekee marmorinen pöytälevy, mutta Diastonen valikoimasta löytyy myös kauniita kvartsi– ja kvartsiittilevyjä, jotka sopivat kesäkeittiön ruokapöydäksi kuin piste i:n päälle.

Diastone ei rakenna kesäkeittiöitä, mutta neuvomme sinua mielellämme sopivan työtason tai pöytälevyn valinnassa ja autamme sovittamaan sen juuri sinun kesäkeittiösi tunnelmaan.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous!

Pyydä tarjous!

06.05.2022